10/09/2017

З Україною в серці

Чи легко бути сьогодні патріотом?  Молоде  покоління при поставленні такого питання: «Ти патріот?»,  задумається  і  можна почути неоднозначну відповідь. Але  ми, педагоги,  чітко усвідомлюємо, якщо ти не будеш любити, поважати свої звичаї і традиції, то їх не будуть цінувати й інші. 
Тому, цього року в нашому навчальному закладі розпочав роботу  гурток національно -  патріотичного виховання  «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ», робота якого буде будуватися таким чином, щоб вона проходила через СЕРЦЕ кожного учня навчального закладу.  Адже, головною метою гуртка є задовольнити потребу й цікавість учня до певного виду діяльності, розвивати його природні задатки, виявляти обдарованість, виховувати патріота  України та готовність до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина Української держави, фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, інтелектуальної, правової, трудової, екологі
чної культури.
Програмою гуртка  передбачено проведення циклу різноманітних за формою і змістом заходів:
-         флеш-мобів;
-         патріотичних експедицій;
-         туристських походів;
-         святкових і пізнавальних програм;
-         конкурсів;
-         фестивалів;
-         цікавих зустрічей;
-         проведення районних етапів конкурсів ;
-         проектів та участь в обласних конкурсах ;

Перші зроблені кроки:
Зустріч з письменником Перечинщини Василем Мулесою. Проведення та підготовка акції «Напиши лист солдату» їх оформлення та  передача волонтерам,   акція «Ми за мир в Україні» до Дня миру. Для проведення пошуково – дослідницької роботи створено спільний GoogleДиск, де учні зможуть зберігати свої публікації, фотографії, творчі роздуми про культурні цінності України.  Гуртківці готують проект  відкриття пам’ятної дошки Михайлу Кулі, випускнику  2011року, який загинув в АТО.
Google Диск гуртківців
                                                         

Штучний інтелект

Одна з дочірніх компаній Ілона Маска розробила штучний інтелект, який зміг обіграти в DOTA 2 занаменитого гравця під ніком Dendi.
Даний перформенс могли спостерігати глядачі одного з найбільших Кіберспортивних турнірів International 2017, призовий фонд якого перевищив 20 млн. доларів
(це на ~19 млн. більше ніж середньо-статисничні турніри з традиційних видів спорту.)
Інженери змогли всього за тиждень навчити комп'ютер прийомам і тактикам всіх топових(іменитих) спортсменів.
Дане протистояння ви зможете подивитися тут: https://www.youtube.com/watch?v=cSFB_yqUp3k

Компанія Facebook проводила зі штучним інтелектом експеримент з підтримкою чат-ботів, які мали спілкуватися між собою англійською.
 У процесі боти почали створювати свою власну мову, і розробники призупинили роботу штучного інтелекту, адже це виходило за рамки поставлених цілей.
Про це повідомляє International Business Times.
Представлено часткову розшифровку чату ботів:
Еліс: м’ячі маю нуль мені мені мені мені мені мені мені мені
Боб: ти я все інше
Еліс: м’ячі маю м’яч мені мені мені мені мені мені мені
Боб: я…
Еліс: м’ячі маю нуль мені мені мені мені мені мені мені мені
Боб: ти я я я я я я я все інше
Еліс: м’ячі маю нуль мені мені мені мені мені мені мені мені
На перший погляд чат ботів виглядає як нісенітниця. Однак розробники Facebook  заявили, що штучний інтелект динамічно генерував власну мову та здатність розуміти розмови.
За словами одного з фахівців Дхрув Батра, штучному інтелекту не давали жодних вказівок щодо дотримання типової структури англійської мови, «тому вони самі вирішили це питання».
«Боти відмовляються від зрозумілої мови і винаходять для себе кодові слова. Якщо я скажу «5 разів» — ви інтерпретуєте це, ніби я хочу п’ять повторів цього пункту.
Тож це не настільки відрізняється від того, як люди створюють для себе скорочення», — сказав Батра

https://ssl.gstatic.com/docs/doclist/images/mediatype/icon_2_youtube_x16.png

Нове бачення Windows 10

Майкрософт представила нове бачення Windows 10.
В новому дизайні ОС буде преважати гра з тінями і прозорістю, багатьом це нагадує симбіоз класичної "сімьорки" і нового Android.
детальніше з обновленням ви зможете ознайомитися в відеролику: https://www.youtube.com/watch?v=vcBGj4R7Fo0

Уже зараз  всі майкрософт вводить зміни в ОС 10, і всі бажаючі можуть побачити режим розмиття в програмі Groove music.

Для учнів, які вважають, що про MS Paint треба забути)))

Для учнів, які вважають, що про MS Paint треба  забути)))

Популярний додаток буде доступний у Windows Store.
Корпорація Microsoft вирішила продовжити існування популярного додатка для малювання Paint. Він буде доступний у Windows Store, передає BBC."Сьогодні ми побачили неймовірну підтримку і ностальгію навколо MS Paint. Було дивно бачити так багато любові до наших старих додатків.MS Paint залишиться, він просто буде доступний безкоштовно в Windows Store", - відзначили представники компанії.Відомо, що додаток Paint з'явився у складі Windows 1.0 в 1985 році. Дизайн і концепція програми довгий час залишалися незмінними.Наступник Paint 3D був представлений минулоріч. У цьому редакторі було змінено інтерфейс і додано безліч нововведень.
Джерело: http://ua.korrespondent.net/lifestyle/gadgets/3871786-Microsoft-ne-vbyvatyme-Paint