1/31/2019

Використання інформаційних технологій на уроках інформатики

Прийом навчання – елемент методу, що становить сукупність навчальних ситуацій, спрямованих на досягнення його проміжної мети. Необхідно розрізняти прийоми розумової діяльності (логічні прийоми) – виокремлення основного, аналогія, конкретизація, порівняння і прийоми навчальної діяльності – наприклад, виконання практичних робіт.
Впровадження інформаційних технологій повинен бути доступним і комфортним для учня. Інколи за формою ми не бачимо змісту, забуваємо про головне - людину, учня, особистість. А для цього необхідно бути професіоналом своєї справи, розвивати в собі комунікативність, креативність, не боятися новизни. І тоді підготовка до уроку, та проведення уроку будуть на належному рівні. 

Я чую – і я забуваю, я бачу – і я пам’ятаю, я роблю і я розумію
Конфуцій
          Майстер - клас


11/09/2017

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності


Сьогодні о 12.30 викладачі та учні Перечинського професійного ліцею долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності під назвою "Наші пісні" з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації.

10/09/2017

З Україною в серці

Чи легко бути сьогодні патріотом?  Молоде  покоління при поставленні такого питання: «Ти патріот?»,  задумається  і  можна почути неоднозначну відповідь. Але  ми, педагоги,  чітко усвідомлюємо, якщо ти не будеш любити, поважати свої звичаї і традиції, то їх не будуть цінувати й інші. 
Тому, цього року в нашому навчальному закладі розпочав роботу  гурток національно -  патріотичного виховання  «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ», робота якого буде будуватися таким чином, щоб вона проходила через СЕРЦЕ кожного учня навчального закладу.  Адже, головною метою гуртка є задовольнити потребу й цікавість учня до певного виду діяльності, розвивати його природні задатки, виявляти обдарованість, виховувати патріота  України та готовність до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина Української держави, фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, інтелектуальної, правової, трудової, екологі
чної культури.
Програмою гуртка  передбачено проведення циклу різноманітних за формою і змістом заходів:
-         флеш-мобів;
-         патріотичних експедицій;
-         туристських походів;
-         святкових і пізнавальних програм;
-         конкурсів;
-         фестивалів;
-         цікавих зустрічей;
-         проведення районних етапів конкурсів ;
-         проектів та участь в обласних конкурсах ;

Перші зроблені кроки:
Зустріч з письменником Перечинщини Василем Мулесою. Проведення та підготовка акції «Напиши лист солдату» їх оформлення та  передача волонтерам,   акція «Ми за мир в Україні» до Дня миру. Для проведення пошуково – дослідницької роботи створено спільний GoogleДиск, де учні зможуть зберігати свої публікації, фотографії, творчі роздуми про культурні цінності України.  Гуртківці готують проект  відкриття пам’ятної дошки Михайлу Кулі, випускнику  2011року, який загинув в АТО.
Google Диск гуртківців